Maturant iz Novog Pazara poginuo kad se vraćao sa liturgije: Otac otkrio POSLEDNJU ŽELJU Filipa... TUGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maturant iz Novog Pazara poginuo kad se vraćao sa liturgije: Otac otkrio POSLEDNJU ŽELJU Filipa... TUGA

Plač i jecaji parali su učionicu u kojoj su se okupili roditelji, sestre, rođaci i profesori nastradalog Filipa

U novopazarskoj Gimnaziji profesori i učenici oprostili su se od Filipa Ć., učenika četvrtog razreda ove škole, koji je juče poginuo u udesu kada se vraćao sa liturgije.

Pročitajte i:

.

Direktor Gimnazije Nermin Dražanin za Filipa je kazao da je bio divno dete, odličan đak i još bolji čovek.

- Opraštamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se od velikog i nesvakadašnjeg čoveka, ostaće upamćen kao pravi gimnazijalac koji je svojim radom i ponašanjem uvek i na svakom mestu dostojanstveno predstavljao sebe, porodicu, svoju školu i svoj grad - kazao je Dražanin.

Filipov otac, Dušan Ć. kazao je da komemoracija predstavlja poslednji roditeljski sastanak na kojem je bilo reči o njegovom sinu.

- Sve je voleo, živeo brzo, za ove mlade godine je postigao više nego što bi neko drugi za nekoliko života. Rođen je u ovom multietničkom gradu, sve je ljude voleo, za njega su svi praznici bili isti i Bajram i Božić, pre desetak dana je sa drugarima proslavio Bajram. Da je mogao da bira da pogine, a da njegovi drugovi prežive, on bi to uradio, takav je bio, Bog je dao da ostala deca nisu povređena - rekao je on i dodao da je Filipova poslednja želja bila da upiše pilotsku akademiju u Vršcu.

- Brinuo se da li ćemo moći da finansiramo njegovo školovanje a ja sam mu rekao da ćemo podići kredit da mu ispunimo želju. Nije mu se ispunila želja, ali je ipak odleteo u nebeske visine, noseći u srcu ljubav prema svima nama, svojim drugarima, školi i ovom gradu - rekao je Dušan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.