Matićeva: Dolazak Alibabe velika šansa za Srbiju, partneri u tri oblasti

Izvor: Blic, 28.Sep.2017, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matićeva: Dolazak "Alibabe" velika šansa za Srbiju, partneri u tri oblasti

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić gostujući u Dnevniku RTS-a rekla je da je zainteresovanost najveće kineske internet prodavnice "Alibaba" da otvori logistički centar u Srbiji, velika šansa za našu zemlju.

"Ovo je jedinstvena prilika za Srbiju ne samo da u saradnji sa najvećom internet kompanijom razvije jedan logistički centar i bude glavna tačka u Evropi, već i da razvijemo digitalne platforme", kaže Matićeva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Dodaje da "Alibaba" može da bude partner Srbije bar u tri oblasti.

"Fokus je na ubrzanom razvoju elektronske trgovine, razvoju logistike i razmeni tržišnih informacija, kao i onlajn turizmu", objašnjava Matićeva.

Kaže da je pored "Alibabe" i druga velika kineska kompanija zainteresovana za saradnju sa srpskim firmama.

"Bitan uslov za dalji razvoj ovih oblasti, pre svega logistike, je dobra železnička infrastruktura i naša železnička infrastruktura ide u pravcu razvoja, radi se na realizaciji pruge Beograd-Budimpešta", ističe Matićeva.

Napominje da je poseta državne i privredne delegacije Kine veoma značajna.

"Nacionalna komisija za reformu razvoja Republike Kine donosi sve strateške odluke u Kini, koordiniraju rad svojih ministarstava i poseta je značajna i sa tog aspekta", kaže Matićeva.

Dodaje da je spoljna razmena sa Kinom 590 miliona dolara, a da je doživela i porast od 20 odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zainteresovanost "Alibabe" prilika za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2017

Zainteresovanost najveće kineske internet prodavnica "Alibaba" za otvaranje logističkog centra u Srbiji je jedinstvena prilika za našu zemlju, kaže državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić..."Ovo je jedinstvena prilika za Srbiju , ne samo da u saradnju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.