Izvor: Blic, 10.Dec.2016, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matarela "u narednim satima" donosi odluku o reššenju krize

Italijanski predsednik Serđo Matarela danas je saopštio da će "u narednim satima" doneti odluku o načinu kako da razreši političku krizu u zemlji.

Šef italijanske države je takođe ukazao da bi, nakon što su trodnevni pregovori sa politčkim partijama završeni bez konsenzusa, izbori mogli biti održani tek nakon "neophodne" harmonizacije i usklađivanja različitih propisa koji uređuju izbore za dva doma parlamenta, navodi AFP.

Italijanski premijer Mateo Renci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podneo je ostavku 7. decembra. On je ostavku predao predsedniku Italije, koji ga je zamolio da ostane na čelu prelazne vlade dok traju konsultacije sa strankama.

Parlamentarni izbori u Italiji trebalo bi da se održe 2018. godine, ali mnogi političari zalažu se za njihovo ranije održavanje.

Pročitajte još

Renci je ostavku ponudio nakon poraza koji je pretrpeo u nedelju na referendumu o ustavnim promenama koje je predložio.

Matarela ga je tada zamolio da ostavku odloži i ostane na premijerskoj poziciji dok parlament ne usvoji budžet za 2017, kako bi se sprečilo da 1. januara na snagu stupe vanredni finansijski propisi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.