Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maša neće pozivnicu, igra kvalifikacije za Vimbldon

Marija Šarapova, trenutno 211. igračica svijeta, spremna je da igra kvalifikacije za Vimbldon, prije nego da od organizatora zatraži specijalnu pozivnicu.

Kako prenosi BBC, tridesetogodišnja Ruskinja, koja je početkom nedjelje ostala bez vajld karda za Frenč Open, želi da se preko tri kvalifikacione runde domogne mjesta u glavnom žrebu, kako bi zavisila samo od sebe.

Maša se vratila na teren u aprilu na turniru u Štutgartu poslije petnaestomjesečne suspenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zbog dopinga, ali u međuvremenu nije uspjela da se 'popne' dovoljno visoko na WTA listi kako bi automatski ušla u glavni žrijeb, pošto nije stigla do polufinala turnira iz Premijer serije u Rimu (predaja Mirjani Lučić-Baroni u trećem kolu).

"Imajući u vidu da sam od povratka popravila renking na prva tri turnira, takođe ću igrati i kvalifikacije za Vimbldon, odnosno neću zatražiti specijalnu pozivnicu za glavni žrijeb", navela je Šarapova na svom sajtu.

Šarapova je u četvrtak dobila pozivnicu za turnir u Birmingemu, koji se održava dvije nedjelje prije Vimbldona.

Najmlađa šampionka u istoriji Old Ingland Klaba, u ženskoj konkurenciji u Open Eri, očigledno ne želi ništa da prepusti slučaju, dok je poslije niza napada bivših i aktuelnih igrača i igračica – koji su je uglavnom nazivali varalicom – Ženska teniska asocijacija (WTA) stala je u njenu odbranu.

Kako su naveli, WTA smatra da su organizatori Rolan Garosa bez ikakvog osnova dodatno kaznili Šarapovu, ističući da kao organizatori nemaju pravo na dalje sankcije.

Nezvanično prvenstvno svijeta, 131. izdanje najčuvenijeg teniskog turnira na programu je od trećeg do šesnaestog jula.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.