Mas: Libanu je potreban ozbiljan restart

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 14:33

Mas: Libanu je potreban ozbiljan restart

"Libanu je potreban ozbiljan restart i dugoročne ekonomske reforme kako bi se obnovilo poverenje građana u državu", izjavio je nemački ministar inostranih poslova Heiko Mas uoči svog današnjeg puta u Bejrut.

Prema sopstvenim rečima, nemački šef diplomatije putuje u libansku prestonicu kako bi "sagledao situaciju, posledice tragične i razorne eksplozije, izjavio saučešće i ponudio podršku", preneo je AP.

Nešto kasnije, Heiko Mas je sleteo na Bejrutski aerodrom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a potom je otišao da poseti mesto eksplozije u luci i kasnije je predviđeno da se sastane sa predstavnicima ne-vladinog sektora i sa libanskim predsednikom.

Nemačka se obavezala da Libanu odmah pomogne sa 20 miliona evra nakon razorne eksplozije koja se, prema tvrdnjama svedoka, osetila čak na Kipru.

Ovaj težak incident pokrenuo je masovne proteste ogorčenih građana koji su, duboko nezadovoljni radom libanske političke elite, zahtevali ostavku kompletne vlade.

Vlada je u međuvremenu podnela ostavku, pa državne poslove obavlja prelazni kabinet.

Mas je izjavio da će jedna od glavnih tema tokom razgovora u Bejrutu biti kako postići da pomoć brzo stigne do građana.

Prvi čovek Agencije za hranu UN Dejvid Bizli izjavio je da je "veoma, veoma zabrinut jer bi Liban za samo dve nedelje mogao ostati bez hleba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemački ministar: U Libanu potrebno povratiti poverenje stanovnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020

Ministar spoljnih poslova Nemačke, Hajko Mas, ocenio je danas, pred posetu Libanu, da su toj zemlji potrebni "nov početak" i dalekosežne ekonomske reforme da bi se obnovilo poverenje građana posle prošlonedeljne razorne eksplozije u bejrutskoj luci...Nemačka je obećala 20 miliona evra hitne pomoći...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.