Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Tomaš: Čovjek je poludio, nepovjerljiv je prema svijetu

Ako je vjerovati njegovim stihovima, pjesnik Marko Tomaš nikada nije vidio Kremlj, crvene zidine koje čuvaju gospodare poretka. Ipak, to ga nije spriječilo da napiše pismo Venediktu Jerofejevu, disidentu i jednom Rusu koji je odavno umro, da bi u tom svom čuvenom "Pismu Venjički" priznao kako je njegov lirski subjekt "Dalmatinac, sav od soli, burovit", i "Srbenda" i "Bosančina slovenačka", "pravi kameni Hercegovac", "Jugolovenčina što se kupa samo subotom prije dnevnika".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Marko Tomaš: Čovjek je poludio, nepovjerljiv je prema svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2019

Ako je vjerovati njegovim stihovima, pjesnik Marko Tomaš nikada nije vidio Kremlj, crvene zidine koje čuvaju gospodare poretka. Ipak, to ga nije spriječilo da napiše pismo Venediktu Jerofejevu, disidentu i jednom Rusu koji je odavno umro, da bi u tom svom čuvenom "Pismu Venjički" priznao kako ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.