Mapa sudara aviona iznad Zagreba 1976.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2021, 13:56

Mapa sudara aviona iznad Zagreba 1976.

Britanska avio kompanija Britiš Ervejz (British Airways) podnela je tužbu protiv Srbije Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR) u Strazburu u vezi sa postupcima za naknadu štete zbog sudara dva aviona iznad Zagreba 1976. u kome su život izgubili svi putnici i članovi posade oba aviona.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Let 476: Zbog sudara aviona pre 45 godina Srbija tužena Sudu u Strazburu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2021

Zadržite se sada na toj visini i javite prolazak Zagreba - bile su jedne od poslednjih reči koje je kontrolor leta u Zagrebu razmenio sa pilotom leta JP 550 jugoslovenskog operatora Inex Adria, koji će samo nekoliko sekundi kasnije udariti u avion Britiš Ervejza (British Airways) na letu BEA 476. Do...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.