Manter pozvao Vučića u Berlin na skup o rešenjima za region

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manter pozvao Vučića u Berlin na skup o rešenjima za region

Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu i izrazio nadu da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu koji će biti posvećen pronalaženju rešenja za probleme sa kojima se Balkan supočava.
"Imao sam privilegiju da pričam sa predsednikom Vučićem, razgovarali smo o situaciji u regionu u kontekstu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijaloga u Berlinu koji će Institut "Istok-Zapad" sponzorisati u decembru", rekao je Kameron Manter za Tanjug.

Kaže da će mnogi lideri doći i pričati o dugotrajnim solucijama za region. 
"Pričali smo posebno i o problemima Beograda i Prištine kao i problemima u BiH i prilikama u Severnoj Makedoniji, rekao je Manter i dodao da su se složili da to nisu pitanja koja se mogu posmatrati odvojeno.
Kako kaže Manter, koji je predsednik Insituta "Istok Zapad", to su pitanja koja čine celinu i traže regionalna rešenja i podrazumevaju učešće, kako poitičara, tako i diplomata ali i stručnjaka iz oblasti ekonomije i svih koji imaju interes u regionu.
Nekadašnji ambasador u Beogradu naveo je da pre tog susreta mnoge stvari moraju da se dogode, kao što su izbori na Kosovu ili stupanje na dužnost novih lidera Evropske komisije.
"Uveren sam da u regionu svi žele da vide i čuju razgovore o rešenjima i da će učestvovati svi iz regiona, a to je ono što nam je potrebno", rekao je Manter.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manter pozvao Vučića u Berlin na skup o rešenjima za region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 08:28

Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu i izrazio nadu da će Vučić u decembru učestvovati na skupu u Berlinu koji će biti posvećen pronalaženju rešenja za probleme sa kojima se Balkan suočava..."Imao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Manter pozvao Vučića u Berlin na skup o rešenjima za region

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019

Kameron Manter je sa Aleksandrom Vučićem razgovarao o budućem susretu u Berlinu koji će dovesti do mogućih odgovora i rešenja za region..Nekadašnji ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter izjavio je da je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o situaciji u regionu i izrazio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.