Manje novozaraženih u mestima gde je više vakcinisanih

Izvor: B92, 07.Apr.2021, 17:49

Manje novozaraženih u mestima gde je više vakcinisanih

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek kaže da je broj novozaražnih koronavirusom manji u mestima u kojima ima više vakcinisanih.

"Zato je bitno da vakcinišemo što više ljudi, jer vakcina već radi", rekao je on za TV "Vesti".

Đerlek je rekao da se pravi rezultat vakcinacije očekuje tek kada bude vakcinisano 70 odsto stanovništva.

Naveo je da je doneta odluka da u čitavoj Srbiji bude moguća vakcinacija bez ranije prijave, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a ne u samo 50 gradova, kako je ranije najavljeno.

Dodao je da je tokom putovanja po Srbiji uočio da se veliki broj građana nije prijavio za vakcinaciju, neki su mu kazali da je "bolje da vakcina dođe kod njih" ili da će "oni otići kada budu imali vremena".

Kazao je da je do sada na Univerzitetu u Beogradu vakcinisano 8.000 studenata i da je interesovanje među njima mnogo veće neko pre mesec dana.

Đerlek je rekao da smatra da vakcinacija zdravstvenih radnika treba da u Srbiji bude obavezna, jer su oni, kako je ukazao, izloženi velikom riziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đerlek: Broj novozaraženih manji u mestima gde je više vakcinisanih

Izvor: N1 televizija, 07.Apr.2021

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije, Mirsad Đerlek, izjavio je da je broj novozaražnih koronavirusom manji u mestima gde je više vakcinisanih.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.