Manjak gasa u auto-klimi može bitno povećati potrošnju

Izvor: Mondo, 06.Maj.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manjak gasa u auto-klimi može bitno povećati potrošnju

Zašto je sve bitno proveriti klima uređaj u kolima

Foto: MONDO/Marko Tanasković

Iako je maj počeo poznojesenjim temperaturama, tropsko leto nas čeka "iza ugla".

Pored čišćenja i ozoniranja klima uređaja u automobilu, potrebno je izvršiti i proveru stanja gasa odgovornog za efikasno hlađenje kabinskog prostora.

Osim zbog efikasnosti, nivo može bitno uticati na potrošnju. Naime, ako u sistemu postoji manjak gasa od 25 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odsto povećava se potrošnja za litar do dva.

Takođe, na potrošnju može uticati i neispravan uređaj. Ako klima teško hladi, odnosno ne dostiže željenu temperaturu, moguće da postoji neki hardverski problem. Isto važi i u slučaju da čujete neke čudne zvuke u toku rada klima uređaja, a posebno prilikom startovanja.

U svakom slučaju, poseta majstora je obavezna.

A redovna poseta je poželjna svake dve godine, dok bi zamena filtera klime i ozoniranje trebalo vršiti jednom godišnje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.