Maloletniku koji je nosio vešala ukinut pritvor: Saučesnik još uvek iza rešetaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletniku koji je nosio vešala ukinut pritvor: Saučesnik još uvek iza rešetaka

S. G. i N.P. se terete za krivično delo rasna i druga diskriminacija

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor maloletnom N.P, osumunjičenom zbog nošenja vešala na protestu u centru Beograda, 2. februara, zajedno sa S.G, koji za sada ostaje u pritvoru.

.

- Krivično vanpretresno veće tog suda usvojilo je žalbu branioca N. P. na rešenje sudije za maloletnike o određivanju pritvora i danas mu ukinulo pritvor -  precizala je portparol suda Bojana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Stanković.

- Istom odlukom ovog veća određeno je da se N. P. stavi pod nadzor organa starateljstva, na osnovu Zakona o maloletnim učinocima krivičnih dela - dodala je Stanković.

S. G. je na predlog tužilaštva u utorak određen pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da će uticati na svedoke.

Njegov branilac je takođe izjavio žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, o kojoj tek treba da bude odlučeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.