Maloletnici planirali masovno ubistvo u Rusiji VIDEO

Izvor: B92, 26.Feb.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnici planirali masovno ubistvo u Rusiji VIDEO

U ruskom gradu Saratovu privedena su dva tinejdžera, zbog sumnje da su planirali napad na obrazovnu ustanovu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti.

Kako je utvrdila ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) oba maloletnika su ruski državljani rođeni 2005. godine, koji su preko društvenih mreža propagirali ideologiju masovnih ubistava, prenosi Sputnjik.

Pripadnici FSB-a su ih uhapsili na prostoru napuštenog skloništa gde su skrivali lovačku pušku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Utvrđeno je da su pri napadu osim vatrenog oružja planirali da koriste i domaće eksplozivne smeše, koje su pripremili prema uputstvima sa interneta", dodaje se u saopštenju.

Istražni komitet Saratovske oblasti pokrenuo je krivični postupak protiv grupe lica zbog pripreme ubistva više osoba prema prethodnoj zaveri.

Ranije je FSB saoštila da su u Kerču sprečili pripremu dva teroristička akta na obrazovne ustanove i da je zbog toga takođe uhapšeno dva tinejdžera. Od njih su oduzete domaće eksplozivne naprave sa udarnim elementima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIVNE SMEŠE I VATRENO ORUŽJE: Tinejdžeri planirali masovna ubistva u Rusiji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2020

U ruskom gradu Saratovu privedena su dva tinejdžera, zbog sumnje da su planirali napad na obrazovnu ustanovu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti...Kako je utvrdila ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) oba maloletnika su ruski državljani rođeni 2005. godine, koji su preko društvenih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.