Izvor: RTS, 28.Jan.2023, 14:10

Mali: U zdravstvu se može uštedeti oko 18 odsto

U zdravstvu se mogu postići velike uštede oko 18 odsto u odnosu na ukupne troškove, rekao je ministar Siniša Mali na konferenciji o digitalizaciji u finansiranju zdravstvene zaštite.
Mali je rekao da su to pokazale analize nakon sedam meseci od uvođenja sistema robno-materijalnog knjigovodstva u zdravstvu. Ovogodišnji budžet za zdravstvo iznosi 490 milijardi dinara.

"Osamnaest posto vam je negde trinaest milijardi dinara, trinaest milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara to je sto i nešto miliona evra. Zamislite da taj novac uložimo u rekonstrukciju na desetine domova zdravlja, nabavku nove opreme, ulaganje u više inovativnih lekova, podizanje plata, na kraju krajeva medicinarima, i to na godišnjem nivou", rekao je Mali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bolnice istog kapaciteta, a milionske razlike u troškovima - nadležni traže objašnjenje

Izvor: RTS, 28.Jan.2023

Budžet za zdravstvo u Srbiji nikada nije bio veći i iznosi 490 milijardi dinara. Prema procenama nadležnih, zahvaljujući digitalizaciji i kontroli potrošnje, moguće su uštede i do 18 odsto na godišnjem nivo. . U jednoj zdravstvenoj ustanovi radili su sa medicinskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.