Mali: Srbija je šampion u ekonomskim reformama

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Srbija je šampion u ekonomskim reformama

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas, tokom dvodnevne posete Briselu, da je Srbija "šampion u ekonomskim reformama", sa stopom rasta 4,3 odsto, koja je najveća u poslednjih deset godina.

Mali se sastao sa komesarom Evropske unije (EU) za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom, i tom prilikom su se usaglasili da je Srbija značajno napredovala i postigla zavidne ekonomske rezultate u prethodnom periodu.

"Zaključili smo da su nam rezultati u makroekonomiji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i mikroekonomiji izuzetno dobri. Smanjuje se nezaposlenost i imamo suficit u budžetu treću godinu zaredom", rekao je Mali.

Ministar je istakao da je izuzetno bitna pomoć i podrška EU, jer to otvara put ka rastu srpske ekonomije i privrede.

"Molio sam gospodina Etingera da se u što kraćem periodu otvore poglavlja koja se odnose na finansijske usluge, koja bi trebalo da nam obezbede bolji pristup evropskim i drugim fondovima", kazao je Mali.

Fondovi bi mogli, prema rečima ministra, da omoguće Srbiji veća ulaganja u infrastrukturu, obrazovanje i zdravstvo.

"Takvim ulaganjima ćemo doći do povećanja plata i penzija, odnosno boljeg životnog standarda građana. Novi sistem budžetiranja EU, do 2027. godine, otvara mogućnost zemljama koje nisu članice EU da imaju pristup fondovima. To je mogućnost koju ćemo mi sigurno iskoristiti", rekao je ministar finansija.

Mali će sutra u tom gradu učestvovati na Savetu za ekonomska i finansijska pitanja EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mali: Srbija je šampion u ekonomskim reformama

Izvor: Danas, 16.Maj.2019

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas, tokom dvodnevne posete Briselu, da je Srbija "šampion u ekonomskim reformama", sa stopom rasta 4,3 odsto, koja je najveća u poslednjih deset godina. Članak Mali: Srbija je šampion u ekonomskim reformama se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.