Mali: Predstavljanje NIP-a za desetak dana

Izvor: RTS, 26.Nov.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Predstavljanje NIP-a za desetak dana

Nacionalni investicioni program kojim će se sa oko 12 milijardi evra u narednih pet godina podržati mladi, pronatalitetna politika, izgradnja infrastrukturne, vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji, biće predstavljen u narednih desetak dana, najavio je ministar finansija Siniša Mali.
Mali je u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o amandmanima na Predlog budžeta za 2020. godinu, rekao da program >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić sadrži sve projekte koji će se raditi u narednih pet godina na teritoriji cele Srbije, sa detaljnim planom za svaku lokalnu samoupravu.

On je dodao da će se raditi putna infrastruktura, kanalizacione i vodovodne mreže, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, ono što, kako kaže, decenijama nije rađeno u zemlji.
"Preduslov toga su stabilne finansije, da imate suficit u budžetu, kontrolisan javni dug kako biste novac koji imate priliku da plasirate uložili upravo u ono što je građanima Srbije najvažnije, a to je infrastruktura", dodao je Mali.
Prema njegovim rečima, u okviru Nacionalnog programa oko petsto miliona evra biće "opredeljeno za mlade kako bi imali krov nad glavom", kao i za pronatalitetnu politiku.
"Zamislite da su ovi pre nas završili i vodovod i kanalizaciju, mi bismo danas pravili možda i svemirske brodove, ali sada moramo da radimo ono što oni nisu, jer su razmišljali samo o svojim džepovima i kako da zarade 619 miliona evra kao što je to Dragan Đilas uradio", rekao je Mali.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.