Mali: Do kraja februara 600 radnih mesta u fabrici tekstila u Lazarevcu

Izvor: RTS, 24.Jan.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Do kraja februara 600 radnih mesta u fabrici tekstila u Lazarevcu

U proizvodnom pogonu turskog "Birlešik tekstila" u Lazarevcu, koji je kupio nekadašnju fabriku "Beko", u toku je probna prozvodnja sa 250 zaposlenih, a do kraja februara krenuće i puna proizvodnja sa 600 zaposlenih, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Mali je, prilikom obilaska pogona, rekao da je do pre nekoliko meseci ta fabrička hala bila napuštena i da je od 2003. godine bivša fabrika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Beko" bila u stečaju.
"Sada je ovde 250 novih zaposlenih uglavnom žena, probna proizvodnja je u toku, a do kraja februara krenuće puna proizvodnja, sa 600 radnih mesta u Lazarevcu. To je primer kako se borimo svaki deo grada. Umesto onih koji su fabrike zatvarali, stavljali na njih katance, otpuštali ljude, mi otvaramo fabrike i nova radna mesta", rekao je Mali.
Naveo je da su zaposleni zadovoljni uslovima, a da je prosečna plata 33.000 dinara.
"To nije mala plata za Lazarevac, a nama svako novo radno mesto znači", kazao je gradonačelnik i istakao da turska kompanija nije uzela "ni dinar" subvencije od države za ulaganje.
Naznačio je da će nakon što fabrika krene u punu proizvodnju, već tokom ove godine krenuti i druga faza u kojoj će turski investitor izgraditi novi pogon na 4.500 kvadratnih metara i zaposliti još 600 ljudi.
"Ukoliko turski prijatelji budu zadovoljni, ići ćemo i na treću fazu i još nekoliko hiljada zaposlenih", rekao je Mali.
"Ovo je prava slika i prilika Beograda danas. Umesto crnog i mračnog grada, koji nije imao perspektivu, sa rekordnom nezaposlenošću pre samo tri-četiri godine, sada imate grad koji se razvija", rekao je Mali.
Ponovio je da je važno da se razvija svaki deo grada, te dodao da su u prethodnom periodu u Lazarevcu brojne ulice asfaltirane, obnovljeno pet ambulanti i podvukao da će u narednih nekoliko meseci biti otvoreno porodilište, prvo posle 40 godina u Beogradu. 
Sa takvom politikom će se, kaže, nastaviti, jer "volimo grad i stalo nam je da se naš grad menja na bolje".
"Ova fabirka je simbol promene u Lazarevcu", podvukao je Mali.
Vlasnik fabrike "Birlešik tekstil" Muradin Guneš zahvalio je gradonačelniku i predstavnicima opštine na podršci, ali pre svega, radnicima u fabrici.
Rekao je da će u drugoj fazi biti zaposleno najmanje 300 osoba, a u trećoj još 1.000 do 1.500 ljudi.
Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je gradonačelniku što, kako kaže, tu opštinu prepoznaje kao punopravan deo Beograda. 
"Za Lazarevac su važna nova radna mesta i radićemo na tome da ove godine dovedemo još investitora u Lazarevac. Mnogo smo toga uradili do sada i nastavićemo tako, za dalji napredak svih koji žive u Lazarevcu, da mladi ostaju ovde", rekao je Sinđelić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SINIŠA MALI U LAZAREVCU:Do kraja februara 600 radnih mesta u fabrici tekstila!

Izvor: RTV Pink, 25.Jan.2018, 11:48

Gradonačelnik je, prilikom obilaska pogona, rekao da je do pre nekoliko meseci ta fabrička hala bila napuštena i da je od 2003. godine bivša fabrika "Beko" bila u stečaju.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.