Malena Mia Torbica OTIŠLA NA NEBO: Pre 3 godine ovo dete je podiglo CELU SRBIJU NA NOGE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malena Mia Torbica OTIŠLA NA NEBO: Pre 3 godine ovo dete je podiglo CELU SRBIJU NA NOGE!

Devojčica se lečila poslednjih šest godina

Mia Torbica, 12- ogodišnja devojčica nije, nažalost, uspela da se izbori sa limfoblastnom leukemijom.

Ona je preminula tokom lečenja u Italiji 29. januara, posle poslednje hemioterapije. Mia je danas sahranjena na groblju Orlovača.

. Prošla je kroz presađivanje koštane srži i bilo joj je bolje, ali su se kasnije vratile maligne ćelije.

Podsetimo, devojčica se u maju 2013. godine razbolela od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << limfoblastne leukemije, ali je, srećom, sve završeno u najboljem redu. Dve godine kasnije, u maju 2015. godine, lekari su zaključili da je Mia izlečena, a samim tim je i prestala sa terapijom.

Njeno zdravstveno stanje kontrolisano je biohemijskim analizama uzorka krvi iz prsta. I pored naizgled dobrog zdravstvenog stanja, 6. decembra 2015. godine, majka je primetila da nešto nije u redu sa Miinim očima i odmah je odvela u Dečiju kliniku. Uputili su je u Urgentni centar, gde joj je urađen rentgenski snimak glave. Na snimku su se mogle videti dve promene na mozgu u zoni hipofize.

To je za lekare bio signal da se leukemija vratila. U decembru joj je urađena punkcija ilijačne kosti i utvrđeno je da se leukemija ovog puta proširila do likvora i na koštanu srž.

Građani Srbije organizovali su akcije za prikupljanje novčane pomoći bolesnoj devojčici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.