Mala Jana može da svedoči, potvrdili veštaci: Njene reči će rešiti misteriju ubistva Jelene Marjanović

Izvor: Press, 14.Jun.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Jana može da svedoči, potvrdili veštaci: Njene reči će rešiti misteriju ubistva Jelene Marjanović

Stručnjaci o mogućnosti uzimanja iskaza od ćerke Jelene Marjanović. Tužilac čeka pismeno mišljenje.
Foto:telegraf
Sedmogodišnja Jana Marjanović, ćerka ubijene pevačice Jelene, procesno je sposobna i mogla bi da učestvuje u postupku - rezultat je veštačenja, nezvanično saznaju "Novosti".

To, praktično, znači da bi ona mogla da bude saslušana o tome šta se dešavalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2. aprila 2016. kada je njena majka nestala na nasipu Crvenka u Borči, ali će o tome konačnu reč dati Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je i zatražilo veštačenje.
U ovom trenutku nalaz sudskih veštaka, psihologa Ane Naiman i neuropsihijatra iz zatvorske bolnice pri CZ u Beogradu, još nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Čeka se njihovo mišljenje u pisanoj formi, kako bi se nadležni tužilac odlučio na sledeći korak.
Sudski veštaci su u ponedeljak procenjivali da li devojčica može da bude saslušana u tužilaštvu, jer je bila sa ocem Zoranom, koji je osumnjičen za zločin, u trenutku nestanka i ubistva majke. U tom trenutku dete je imalo samo pet godina.
Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo, ali je Viši sud vratio na dopunu. Naloženo je ispitivanje male Jane, ali i izvođenje još nekih dokaznih radnji. Saslušanje sada sedmogodišnje devojčice zahtevali su branioci njenog oca, advokati Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić.
Tužilaštvo je, u međuvremenu, utvrdilo i ko je vlasnik telefona sa kojim je Jelena poslednji put komucirala neposredno pred smrt, a razmenila je i nekoliko poruka. Otkriveno je da je reč o doktorki iz Borče koja je lečila njenu majku.
Advokati Zorana Marjanovića osporavaju većinu navoda u optužnici; Foto: A. Nalbantjan

Pored toga, sud je u rešenju o vraćanju optužnice na doradu, tražio i da se zahteva od nadležnih organa da se dostave kompletni policijski spisi i naredbe sudija za prethodni postupak tokom predistrage, a neposredno posle pronalaženja tela Jelene Marjanović (33).
Advokati odbrane su tokom istrage tvrdili da su im uskraćena dokumenta koja idu u prilog njihovom klijentu, odnosno dokazuju da Zoran Marjanović nije počinio zločin, koji mu se stavlja na teret. Oni osporavaju većinu navoda u optužnici.
RAZLIČITI NALAZI
MArjanoviću je nedavno ponovo produžen pritvor i to zbog uznemiravanja javnosti, ali i uticaja na svedoke. On je optužen da se 2. aprila 2016. u jednom trenutku odvojio od ćerke Jane, koju je ostavio na nasipu, ubio Jelenu, a potom se vratio kod deteta.
U ovom trenutku glavni dokaz tužilaštva su tragovi blata na Marjanovićevim pantalonama za koje se tvrdi da je sličnog sastava kao iz kose mrtve pevačice. Sa druge strane, prema nalazima drugih stručnjaka, gotovo je nemoguće da na Zoranovim pantalonama bude samo blato, ako je počinio zločin, a da nema i Jelenine krvi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.