Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2020, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maksimalna cena maski 120 dinara, najviše deset komada po kupcu

Za vreme vanrednog stanja maloprodajna cena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om, a krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od deset.

Kako je objavio RTS, Uredbu o ograničavanju maloprodajne cene zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 u nedelju je objavio Službeni glasnik.

RFZO, koji distribuira >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zaštitnu opremu, u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdevanja tržišta, a na osnovu zahteva, odnosno narudžbenice, pravnim licima koja se bave distribucijom isporučuje najmanje 500.000 maski.

Novčane kazne za nepoštovanje obaveza propisanih uredbom i pružanje neistinitih podataka su od 50.000 do dva miliona dinara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.