Makron se založio za oživljavanje Evrope kako bi se izbegao haos u svetu

Izvor: Beta, 18.Nov.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron se založio za oživljavanje Evrope kako bi se izbegao haos u svetu

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas u Bundestagu Nemačku da zajedno s Francuskom otvori "novu fazu" u izgradnji Evrope kako bi se sprečilo da svet zapadne u haos, već garantuje mir. "Evropa, kao i nemačko-francuski par, imaju obavezu da ne dopuste da svet sklizne u haos već da mu pomogne na putu mira", rekao je Makron u nemačkom parlamentu. Predsednik Francuske je dodao da je zbog toga neophodna Evropa "još jača, sa još više suvereniteta". Makron je pre govora u Bundestagu učestvovao na ceremoniji polaganja venaca u nemačkom memorijalnom centru za žrtve rata i diktature. Makron je bio zajedno s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Frank-Valterom Štajnmajerom u memorijalnom centru u Berlinu u okviru obeležavanja "Dana sećanja na civilne i vojne žrtve ratova i tiranija". Makron je prvi predsednik Francuske koji je održao govor u nemačkom parlamentu od 2000. godine, kada je to učinio tadašnji desničarski predsednik Žak Širak. Prethodno je to bio 1983. godine socijalista Fransoa Miteran.Kancelarka Merkel i Makron žele da pokažu ujedinjeni front šest meseci pred izbore u EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON SA MERKELOVOM: Počinjemo novu fazu u izgradnji Evrope! Sprečićemo da svet zapadne u haos!

Izvor: Kurir, 18.Nov.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas u Bundestagu Nemačku da zajedno s Francuskom otvori "novu fazu" u izgradnji Evrope kako bi se sprečilo da svet zapadne u haos, već garantuje mir.

Nastavak na Kurir...

RT: „Živela Evropa?“: Makron kaže da samo francusko-nemački par može sprečiti globalni haos

Izvor: Vostok.rs, 19.Nov.2018, 10:37

Izvor: Vostok / RT. Francuski predsednik Emanuel Makron započeo je šarmantnu ofanzivu u nemačkom parlamentu, pozdravljajući saradnju između Pariza i Berlina kao zaštitničkih snaga protiv globalnog haosa i neprijatelja izvan granica Evrope. Francuska i Nemačka se suočavaju sa zadatkom...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.