Makron pisao Vučiću: Bratstvo po oružju, osnov partnerstva

Izvor: RTS, 21.Nov.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pisao Vučiću: Bratstvo po oružju, osnov partnerstva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kome mu se lično zahvalio na prisustvu u Parizu na ceremoniji, kojom je obeležena stogodišnjica primirja u Prvom svetskom ratu.
Makron je u pismu naveo da zna koliko je srpski narod propatio tokom Prvog svetskog rata, podnevši strašne žrtve od više od milion i dve stotine hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi, što je činilo gotovo trećinu stanovništva.

"Želim da odam priznanje njihovoj borbi na strani saveznica, a posebno Francuske na Solunskom frontu, o kome se ne tako često govori, iako je bio odlučujući za okončanje tog razarajućeg sukoba", navodi se u pismu koje je dostavljeno Kancelariji predsednika Republike Srbije.  
Makron je napisao da želi da predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod budu u potpunosti uvereni u njegova zalaganja da se ukaže čast i oživi ovo sećanje, kao što će to zajedno učiniti prilikom njegove posete Srbiji 5. i 6. decembra ove godine.
"Izražavam želju da obeležavanje bratstva po oružju naših dveju zemalja i žrtve naših vojnika posluže kao osnova za novo zajedničko nastojanje naših dveju država u okviru strateškog partnerstva, kako bismo još više unapredili saradnju, evropske vrednosti i regionalnu stabilnost", istakao je Makron.
Zahvalio je na Vučićevom nedavnom pismu u kome mu je ukazao na doprinos Vlade Republike Srbije razvoju nastave francuskog jezika i multilateralne frankofone saradnje.
"Stalno angažovanje vaše zemlje tokom jedanaest poslednjih godina u svojstvu člana posmatrača Međunarodne organizacije frankofonije (OIF) ušlo je u novu etapu na samitu u Jerevanu u oktobru ove godine, kada ste jednoglasnom odlukom dobili status pridruženog člana. Francuska je podržala ovaj izbor i ja ponavljam našu volju da vam pomognemo na putu promovisanja francuskog jezika u Srbiji i vrednosti koje su nam zajedničke, na čemu sam vam veoma zahvalan", rekao je Makron. 
"U očekivanju da se sa Vama uskoro ponovo sretnem, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja", navodi se u pismu Makrona Vučiću.
Ovde možete pogledati pismo Emanuela Makrona Aleksandru Vučiću. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makronovo PISMO predsedniku Vučiću: Duboko Vas poštujem! Srbija je bila ključna za okončanje RAZARAJUĆEG SUKOBA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2018

Predsednik Francuske poslao je pismo predsedniku Srbije..Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome izražava želju da tokom posete Beogradu 5. i 6. decembra zajedno sa njim oživi sećanje na strašne žrtve koje je srpski narod podneo na strani...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Makron pisao Vučiću: Znam koliko je srpski narod propatio tokom I svetskog rata

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo francuskog predsednika Emanuela Makrona u kojem je, između ostalog, naveo da "zna koliko je srpski narod propatio tokom Prvog svetskog rata"...Makronovo pismo objavljeno je iz Vučićevog kabineta, a u njemu francuski predsednik zahvaljuje srpskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.