Makron: Ako me Salvini i Orban žele za protivnika...

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Ako me Salvini i Orban žele za protivnika...

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron kaže za sebe da je glavni protivnik krajnje desničarskih i antiimigracionih partija u Evropi.

On time odgovara na kritike potpredsednika italijanske vlade Matea Salvinija i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Orban i Salvini su, naime, kritikovali Makrona i poručili da će uzajamno sarađivati pred izbore za Evropski parlament 2019. kako bi se usprotivili "promigracionoj grupi zemalja, koje predvodi francuski predsednik", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podseća Rojters.

Na molbu da prokomentariše te kritike, Makron je ocenio da se danas stvara ogroman jaz između nacionalista i progresivaca i naglasio da on neće ni na koji način dati svoj doprinos nacionalistima i onima koji zagovaraju govor mržnje.

"Tako da, ako su želeli da me vide kao svog glavnog protivnika, imali su pravo da to urade", rekao je Makron, kojeg Rojters opisuje kao proevropskog lidera sa željom da dublje integriše EU.

Makron se novinarima obratio tokom posete Danskoj.

Salvini je juče rekao da bi Francuska trebalo da pokaže veću "solidarnost i osećajnost" kad je reč o imigraciji i da okonča svoju politiku vraćanja migranata koji pokušavaju da uđu u Francusku na graničnom prelazu Ventimilja.

"Francuski predsednik Emanuel Makron je prvi koji bi trebalo da pokaže solidarnost i empatiju zbog ponovnog otvaranja granice u Ventimilji", rekao je Salvini nakon sastanka s Orbanom u Milanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.