Makijavelijeva Mandragola otvara sezonu u Novosadskom Novom teatru

Izvor: Blic, 24.Sep.2017, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makijavelijeva "Mandragola" otvara sezonu u Novosadskom Novom teatru

Premijerom renesansne komedije "Mandragola" Nikola Makijavelija, večeras u 20 časova u Gimnaziji "Laza Kostić" biće označen početak nove pozorišne sezone Novosadskog Novog teatra.

Članovi tog ansambla predvođeni rediteljem Dušanom Petrovićem kažu da su tu čuvenu predstavu koja se vekovima igra širom sveta pripremili u želji za unapređivanjem rada teatra sa jedne strane, a sa druge strane iz svoje lične umetničke potrebe da uvek iznova istražuju na polju dramske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igre i unapređuju svoje glumačke veštine.

"Mandragola" je komedija zabune koja govori o bogatom trgovcu Ničiju, njegovoj prelepoj ženi Lukreciji i Kalimaku, lakomislenom i zaljubljivanju sklonom mladiću koji mašta o Lukrecijinom zagrljaju.

Niča i Lukrecija imaju problem jer ne mogu da dobiju decu, a čarobni napitak od magične biljke mandragole rešiće taj problem na pomalo zapetljan i komplikovan, ali delotvoran i pre svega smešan i zabavan način.

Mladi udvarač, zgodan i strastven, i lepa udata žena spajajući svoje strasti usrećuju muža koji žudi za detetom a u nemoralnoj radnji učestvuju sluge i ponajviše uvaženi ali korumpirani fratar koji devizom ''cilj opravdava sredstvo'' biva prototip one beskrupuloznosti poznate pod imenom ''makijavelizam''.

Dušan Petrović je režirao, birao muziku za predstavu i adaptirao tekst za izvođenje na sceni, a uloge u ovom komadu tumače Sanja Mikitišin, Nataša Ilin, Marko Savković, Ljubiša Milišić i Miljan Davidović.

Podsetimo, Novosadski Novi Teatar čine profesionalni pozorišni delatnici, pre svega glumci, a od svog osnivanja 2008. godine ovaj ansambl je imao 17 premijera i može se pohvaliti činjenicom da su njegovi članovi izveli preko 550 predstava koje je pogledalo više od 100.000 gledalaca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.