Majka i ČETVORO DECE izvučeni iz smeta: Bili su zaglavljeni i zavejani u snegu, iz okova mećave spasena i BEBA

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2020, 02:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka i ČETVORO DECE izvučeni iz smeta: Bili su zaglavljeni i zavejani u snegu, iz okova mećave spasena i BEBA

Nakon teške višesatne borbe u kojoj je upotrebljena sva raspoloživa mehanizacija, putari su uspeli da odblokiraju većinu zavejanih vozila NEZAMPAMĆENA snežna oluja blokirala je, nanosima visokim i po nekoliko metara, celu Peštersku visoravan, gotovo svi putevi su zavejani, a najdramatičnije je sinoć i noćas bilo na magistralnom punom pravcu Novi Pazar – Sjenica – Aljinovići koji je od sinoć zatvoren za saobraćaj. Najgore je oko Duge Poljane i na delu saobraćajnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji se zove Golijski put.Pročitajte još - "Zavejani smo SATIMA, a pomoći nigde nema i ko zna kad će nas izbaviti": Sjeničanin otkriva koliko je dramatično nevreme kakvo Pešter ne pamti (VIDEO) U snežnim nanosima ostalo je 15 putničkih vozila i jedan autobus, neki su bez goriva i grejanja, u jednom vozilu bilo je nekoliko deca i jedna beba. Nakon teške višesatne borbe u kojoj je upotrebljena sva raspoloživa mehanizacija, putari su uspeli da odblokiraju većinu zavejanih vozila(još četvoro je u snegu) i iz njih izvuku majku sa četvoro dece. A potom i bebu staru samo 15 dana. Kako je izjavio Aleksandar Grbović, direktor „Novi Pazar-puta“, koji je i sam učestvovao u spašavanju, deca i ostali putnici su dobro. Akcija spašavanja se nastavlja, a čim stane oluja putari će svojom mehanizacijom krenuti put zavejanih sela, na Pešteru ima hrane i ogreva, a srećna je okolnost da je raspust i da deca ne idu u školu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPASAVANJE ZAVEJANIH PUTNIKA NA PEŠTERU: Iz smeta izvučeni majka i četvoro dece

Izvor: Kurir, 06.Feb.2020

Iz okova mećave spasena je i beba stara 15 dana

Nastavak na Kurir...

Prva žrtva mećave kod Sjenice: Čovek se smrzao u kolima dok se vraćao od lekara

Izvor: Večernje novosti, 06.Feb.2020

Čovek je preminuo u kolima na putu od lekara Mraz i mećava su jutros odneli prvu žrtvu kod Sjenice. Preminuo je R. Č. (62) dok se vraćao od lekara u selo Gunje na Goliji.Pročitajte još: Majka i ČETVORO DECE izvučeni iz smeta: Bili su zaglavljeni i zavejani u snegu, iz okova...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.