Maja Pavlović: Manja naknada emiterima trenutno, ne i konačno rešenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Pavlović: Manja naknada emiterima trenutno, ne i konačno rešenje

Odluka Unije diskografa Srbije da se emiterima koji plaćaju minimalnu naknadu po tarifi daje mogućnost da ostvare određena umanjenja na obračunat iznos minimalne naknade, a naročito lokalnim i regionalnim emiterima, za Maju Pavlović, vlasnicu Kanala 9, nije konačno, već "trenutno rešenje".

Kako kaže, u oktobru će biti urađena analiza za lokalne i regionalne televizije za minimalne naknade, nakon čega bi ta naknada trebala da postane izuzetak, a ne pravilo i čime bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u potpunosti bio ispunjen jedan od njenih osnovnih zahteva, zbog kojih je u dva navrata štrajkovala glađu.

"Slažem se da se odobri smanjenje, ali trebalo bi i da se smanje koeficijenti kojima se određuje visina naknade", kazala je Pavlović za Tanjug.

Prema njenim rečima, za televizijske stanice trebalo bi da se koeficijent smanji sa 0,012 na 0,003 i da bude isti kao i za radio stanice, koje plaćaju minimalne naknade četiri puta manje od TV stanica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.