Maja Gojković: Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac…

Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković: Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac…

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković nije dozvolila samostalnoj poslanici Mariniki Tepić da dovrši izlaganje o zahtevu da se u dnevni red uvrste izmene Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija, jer je ta poslanica rekla da se u "parlamentu sprovodi čista fašizacija".

Tepić je rekla da je primer "fašizacije" što je "prvi među jednakima u okviru vodeće i najveće vladajuće poslaničke grupe uveo novu kategoriju, možda čak i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << novu rasu, a to su deca narodnih poslanika i deca novinara".

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović nedavno je novinarima u Skupštini i u jednoj emisiji na javnom serisu pokazivao fotografije dece nekih političara i novinara navodeći da su oni organizatori višednevnih protesta.

Maja Gojković je potom poslanici rekla da priča o tački koju je predožila, ali je Marinika Tepić nastavila da iznosti primere fašizacije i počela da govori: "Maja Gojković je pokušala...", ali nije uspela da dovrši rečenicu jer joj je predsednica parlamenta isključila mikrofon.

Marinika Tepić je pitala da li može da nastavi izlaganje, ali joj Maja Gojković nije dozvolila.

"Pod punom odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam", rekla je Maja Gojković.

Ona je kazala da ne dozvoljava da se takvim rečnikom obraća uvaženim kolegama i javnosti.

"Ako ja nisam u pravu - tu sam za sve kritike, za smenu, za sve, ali stvarno postoji limit preko koga čovek, a ne predsednik parlamenta ne može da ide. Ja imam crvenu liniju, ne dozvoljavam takvo ponašanje, smenite me Bože moj, ostaću u istoriji zapamćena da nisam dozvoljavala da se govori o pojavama fašizma u parlamentu", rekla je Gojković.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.