Magla i kiša otežavaju vožnju na putevima

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla i kiša otežavaju vožnju na putevima

Prepodnevna magla uz rečne tokove, jutarnji mraz u planinskim predelima i kiša otežavaju vožnju na putevima u Srbiji, saopštavaju iz Auto-moto saveza Srbije.
Vozačima savetuju da uspore i brzinu prilagode uslovima na putu, da u vožnji održavaju odstojanje, dovoljno da na vreme i bez posledica zaustave vozilo ako za tim postoji potreba.
Posebna pažnja neophodna je na putnim pravcima na kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se izvode radovi i gde je, u zavisnosti od protoka vozila, saobraćaj u pojedinim delovima dana usporen.
Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, podaci su "Puteva Srbije".
Ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima sa srpske strane granice nema zadržavanja.
Na teretnim terminalima na Batrovcima na izlazu iz zemlje kamioni čekaju dva sata, a u Šidu sat vremena.
Iz AMSS podsećaju da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulaz u i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske, da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na srpskim granićnim prelazima.
Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promenljivo, dodaju iz AMSS.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.