Mađarski kulturni centar na Paliću predat kulturno-umetničkom društvu na upotrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2022, 19:18

Mađarski kulturni centar na Paliću predat kulturno-umetničkom društvu na upotrebu

Kulturni entuzijasti Palića konačno su dobili prostor za svoje aktivnosti. Dve godine od završetka radova i projekta u okviru kojeg je izgrađen, Mađarski kulturni centar na Paliću predat je na upotrebu lokalnom kulturno-umetničkom društvu.

Decenijski san građana Palića o prostoru za kulturne aktivnosti ostvaren je izgradnjom Doma kulture. Savremeno opremljen prostor površine od osam stotina kvadratnih metara predat je na korišćenje kulturno umetničkom društvu koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bez prostora funkcionisalo punih petnaest godina.

"Mi smo poslednjih godina, više od decenije, puno radili da pokrenemo amaterski kulturni život na Paliću, pošto ranije toga nije bilo, sve je bilo u gradu, za sve je trebalo ići do grada, a sada već imamo grupe, razne sekcije u okviru društva koji će od sada, svoje probe i nastupe imati u ovoj zgradi", istakla je predsednica ovog društva Ana Čisar Molnar.

Njoj je predsednik Skupštine Grada Subotica Balint Pastor simbolično uručio ugovor o zakupu između Grada Subotice i Mađarskog kulturno – umetničkog društva sa Palića na period od deset godina.

"U ovom objektu će biti veoma značajnih manifestacija već ove godine koji neće biti samo od lokalnog značaja, pa čak ni gradskog značaja, nego od regionalnog značaja. I u sferi turizma, i u sferi kulture, ali pre svega ovaj objekat treba da funkcioniše u interesu građana Palića",  rekao je on.

Mađarski kulturni centar na Paliću vredan je oko milion evra.

"Mislim da je ovaj prelepi prostor izvanredan za kulturne sadržaje ovde na Paliću, ne samo za kulturno-umetničko društvo, nego mislim da za zadatak ima da upotpuni kompletan asortiman ili paletu ponude turističke destinacije Palić" , smatra predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Centar je izgrađen zajedno sa Srpskim kulturnim centrom u Morahalomu u Mađarskoj, uz podršku Evropske unije u okviru tri miliona evra vrednog IPA projekta "Raznobojna saradnja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.