Mađarska partija pravi svoju GARDU, nižu se OSUDE:  Sprečite neonacističke ideje

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska partija pravi svoju GARDU, nižu se OSUDE: " Sprečite neonacističke ideje"

Ekstremnodesničarska mađarska partija saopštila je danas da će formirati uniformisanu grupu za samoodbranu u duhu Mađarske garde, čije rasformiranje je sud naredio 2009. godine.

Laslo Torockaj, vođa Pokreta naša domovina rekao je danas da će nova Nacionalna legija pre svega biti usmerena na "očuvanju tradicije" i učenju osnovnih vojnih veština.

On je rekao da će grupa biti na raspolaganju da pomogne posle prirodnih katastrofa i da podrži ljude suočene sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbacivanjem iz svojih domova.

Torockaj je rekao da će Nacionalna legija takođe služiti kao krovna organizacija za slične grupe i da raspolaže pravnim strategijama, koje nije naveo, u slučaju da mađarske vlasti pokušaju da je rasformiraju.

Šef grupe za odbranu prava manjina Vince Sava osudio je plan formiranja Nacionalne legije i pozvao da se spreči promovisanje "neonacističkih ideja".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.