Mađarska: Uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 14:00

Mađarska: Uhapšeni srpski i švajcarski državljanin zbog krijumčarenja migranata

Mađarska policija uhapsila je švajcarskog i srpskog državljanina zbog sumnje da su krijumčarili 32 ilegalna migranta, saopštila je policija te države.

U mestu Bođislo u blizini Seksarda građani su jutros prijavili da je na auto-putu M9 iz jednog žutog kombija iskočilo nekoliko desetina ljudi.

Policijska patrola iz Tolne je ubrzo zaustavila pomenuti kombi švajcarskih registarskih oznaka koga je vozio državljanin Švajcarske, uz suvozača iz Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Potom je krenula potera za strancima koji su pronađeni u šumarku kod mesta Bođislo, gde su i napustili kombi, navode u mađarskoj policiji.

Prilikom ispitivanja u policiji, svi su se izjasnili da su sirijski državljani.

S obzirom da migranti nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj, policija ih je sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici.

Protiv državljana Švajcarske i Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti od 5 do 15 godina. Za organizatore tog krivičnog dela, predviđeno je od 10 do 20 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.