Niko neće ostati bez državljanstva matične zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 14:57

Niko neće ostati bez državljanstva matične zemlje

Nijedan državljanin Crne Gore u dijaspori neće ostati bez državljanstva matične zemlje, poručeno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova i ukazuje da je dijaspora uvek bila i biće neraskidivi deo te zemlje.

Ministarstvo je to saopštilo nakon tenzija podignutih protestima Patriotsko-komitskog saveza protiv izmene odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o prebivalištu.

Protestanti su nameru donošenja ovih izmena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << definisali kao "srbizaciju Crne Gore".

Pod pritiskom protesta vlada je odložila na određeno vreme donošenje tih dokumenata.

"Crna Gora ne zaboravlja nijednog svog državljanina gde god i koliko dugo se on nalazio, živeo i radio. Prema svojoj dijaspori naša zemlja se odnosi sa posebnim senzibilitetom, imajući u vidu da je ona sastavni deo crnogorskog bića, kao i da igra važnu i aktivnu ulogu u razvoju države", navodi se u saopštenju resora na čijem čelu je ministar Đorđe Radulović.

Uveravaju da se predloženim izmenama tih dokumenata ne osporava državljanstvo, a biračko pravo će, kažu, koristiti u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

Navode, između ostalog, da vlada ni u ovom slučaju neće deliti građane po nacionalnoj, verskoj i političkoj osnovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo: Nijedan crnogorski državljanin neće ostati bez državljanstva

Izvor: N1 televizija, 13.Apr.2021

Ministarstvo spoljnih poslova (MVP) Crne Gore je saopštilo da kao organ koji vodi računa o poziciji dijaspore "želi da uveri, dodatno osvetli i učini jasnom činjenicu da nijedan crnogorski državljanin neće ostati bez državljanstva matične zemlje", kao "i nepobitnu suštinu" da je crnogorska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.