MUP pojačava kontrolu: Na zadnjim sedištima vezuje se samo 12%

Izvor: Vesti-online.com, 12.Mar.2019, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP pojačava kontrolu: Na zadnjim sedištima vezuje se samo 12%

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima, u periodu od 11. do 17. marta 2019. godine.

Ova međunarodna akcija počinje u ponedeljak 11. marta, a sprovodi se u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).

Pripadnici saobraćajne policije će sprovesti pojačanu kontrolu usmerenu, pre svega, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata. Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za četiri dana 656 pijanih vozača u Srpskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2019

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u periodu od 7. do 10. marta 2019. godine, sprovelo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.