Vize i novi pasoši

Izvor: B92, 08.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vize i novi pasoši

(Beta)

Beograd -- Građani koji su podneli zahtev za izdavanje novog pasoša moći će da koriste važeći stari dok ne dobiju novu putnu ispravu, kažu u Informativnoj službi MUP-a.

Kada predaju zahtev za novi pasoš građani donose stari na uvid, ali se on ne poništava dok ne dobiju novi pasoš. Tek po dobijanju novog pasoša, kako navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, građanima se stara putna isprava poništava i potom vraća.

Prema zakonu, viza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pasošu ne može da traje duže od same putne isprave, ali će u ovom slučaju važenje vize u poništenom pasošu zavisiti od stava ambasade države koja je izdala vizu.

Građani, kako je navedeno, pre putovanja treba da kontaktiraju ambasadu zemlje koja je izdala vizu i da pitaju da li mogu da uđu u tu zemlju sa novim pasošem u kome nema vize i starim poništenim pasošem u kome se nalazi viza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Građani mogu da koriste stare pasoše dok čekaju nove

Izvor: Blic, 08.Nov.2008

Građani koji su podneli zahtev za izdavanje novog pasoša moći će da koriste važeći stari sve dok ne dobiju novu putnu ispravu, rečeno je agenciji Beta u Informativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.....Kada predaju zahtev za novi pasoš građani donose stari na uvid, ali se on...

Nastavak na Blic...

MUP: Do izdavanja novog pasoša koristite stari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2008

BEOGRAD - Građani koji su podneli zahtev za izdavanje novog pasoša moći će da koriste važeći stari sve dok ne dobiju novu putnu ispravu, rečeno je agenciji Beta u Informativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije...Kada predaju zahtev za novi pasoš građani donose stari na uvid,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.