MOŽE LI HLADNIJE NEGO OVIH DANA? MOŽE! RHMZ upozorava: Ovih dana u Srbiji i do minus 20, evo kad nas čeka slabljenje mraza

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 14:35

MOŽE LI HLADNIJE NEGO OVIH DANA? MOŽE! RHMZ upozorava: Ovih dana u Srbiji i do minus 20, evo kad nas čeka slabljenje mraza

Od nedelje će jutarnji mrazevi biti u slabljenju.

U Srbiji će sutra ujutro biti umeren i jak mraz, ponegde po kotlinama i visoravnima na jugozapadu i magla, a tokom dana pretežno sunčano i hladno, u Negotinskoj Кrajini umereno do potpuno oblačno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno i jak. Jutarnja temperatura će se kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od minus 12 stepeni do minus pet a najviša dnevna od jedan do tri stepena.

U Beogradu će ujutro biti umeren mraz. Tokom dana pretežno sunčano i hladno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će se kretati od minus devet do minus pet a najviša dnevna oko plus jedan stepen.

Upozorenje je da će u Srbiji u petak i subotu ujutru biti umeren i jak mraz, u većini mesta od minus 12 do minus pet stepeni, u planinskim predelima i na Pešteru i do minus 20 stepeni.

U petak i subotu će biti pretežno sunčano, a u subotu i malo toplije. U subotu posle podne postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i tokom noći ka nedelji, kao i u nedelju, usloviti slabe padavine - u nižim predelima kišu, u brdsko-planinskim sneg. U ponedeljak se očekuje prestanak padavina i razvedravanje, zatim će biti suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Biometeorološka prognoza za četvrtak 9. februar 2023: Pobolјšanje biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika, izuzev osoba sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i proremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.