MOTOR ISPAO IZ AUDIJA, KRV NA PUTU Ispovest vozača u kog se kolima zakucao Beograđanin: Bio sam BESPOMOĆAN, stradao je u sekundi

Izvor: Press, 21.Avg.2018, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOTOR ISPAO IZ "AUDIJA", KRV NA PUTU Ispovest vozača u kog se kolima zakucao Beograđanin: Bio sam BESPOMOĆAN, stradao je u sekundi

Beograđanin Vuk Dragović (44) koji je poginuo u užasnoj saobraćajnoj nesreći u subotu ujutru na području Istre krenuo je na godišnji odmor i da na aerodromu u Puli dočeka ženu i dvomesečnu bebu kada je stradao!
Foto:Blic
Dragović je iz Beograda vozio ka Puli od petka uveče, a u subotu oko 14 sati na pulskom aerodromu trebalo je da se nađe sa ženom i detetom, koji su iz Beograda leteli >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << avionom u jutarnjim satima.


Dragović je upravljao "audijem Q2" beogradskih registarskih oznaka kada je iz još neutvrđenih razloga prešao u suprotnu traku i udario u kamion TAM, varaždinskih oznaka kojim je upravljao vozač (48) koji se kretao prema tunelu Učka. Nakon sudara sa "tamićem", "audi" se zabio frontalno i u "pežo 301" bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao iza kamiona, a kojim je upravljao državljanin Austrije (63) pored kojeg je sedela saputnica (67), da bi se potom prevrnuo na bok, preneo je "Glas Istre".
Dragović je od posledica nesreće preminuo na licu mesta. Prizor na mestu nesreće bio je stravičan, automobil u kom se nalazio Dragović u udesu je potpuno uništen, delovi su bili po putu, čak je i motor ispao iz automobila koji je bio okrenut na bok. Vatrogasci su sekli krov kako bi njegovo telo izvukli iz vozila.
Kako saznajemo, Dragovićevoj ženi tužne vesti saopštene su pre nego što je poletela ka Puli.

Foto: screenshot
Na mestu nesreće bio je užasan prizor

Naime, Dragović se upustio u vožnju dugu sedam sati. Nije isključeno da je u vožnji Beograđanin proveo nekoliko sati više, zbog pauza i kolona na granici.
- Ko zna koliko je čekao na Bajkovu, prošao gužvu na A3, posle na A1 i A6. Verovatno zaspao, pogrešno procenio, šta li je. Njegovi prijatelji iz Beograda su me zvali da pomognem jer im se nije odazvao nakon šest sati, a trebalo je. Nažalost, vrag mi nije dao mira pa sam išao pogledati istarske portale. Nedugo zatim, stigla i potvrda... - rekao je Dragovićev prijatelj za "Blic".
Telo preminulog prevezeno je na Odeljenje patologije Opšte bolnice Pula radi obavljanja obdukcije, saopštila je istarska Policijska uprava.
- Okolnosti saobraćajne nesreće se utvrđuju - rekao je za hrvatske medije Ivica Ejavec iz istarske Policijske uprave. Uzete su izjave od ostali učesnika nesreće, a kako je rekao vozač "pežoa" za HRT, "audi" je odjednom skrenuo na levu stranu, udario u kamion i odbio se na njegov automobil.

- Bio je to veliki šok, prvi put sam ovo doživio nakon 45 godina mog vozačkog staža - rekao je za HRT potreseni vozač "pežoa".
Foto: Facebook
Vuk Dragović
I dalje je poresen i Vid Cafuk, vozač kamiona TAM, u koji je udario Dragović.
- Šta da vam kažem, to je bila sekunda. "Audi" se kretao iz smera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao, ali sudar je bio neizbežan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju levu stranu i, nažalost, završilo je kako je završilo. Hitna pomoć je došla za samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam povrede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast lekarima i bolničkom osoblju, imam samo reči pohvale - rekao je još vidno potresen Vid Cafuk za "Glas istre".
Na mestu nesreće bio je stravičan prizor. Iz uništenog "audija" izleteo je motor, i to na uzvisini uz put. Vatrogasci su sekli lim kako bi došli do Dragovića.

U automobilu je primećeno i jedno dečje sedište i nekoliko igračaka.
Kolege i prijatelji u šoku
Vuk Dragović bio je vlasnik i direktor firme "Wing" u Beogradu, koja se bavi proizvodnjom delova za vazduhoplove i letelice. Kompaniju je osnovao Dragovićev otac, sada pokojni profesor dr Tomislav Dragović, dugogodišnji šef Katedre za vazduhoplovstvo na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Vuk Dragović, kao diplomirani inženjer mašinstva takođe na Mašinskom fakultetu, odlučio je da nastavi porodičnu tradiciju i opredelio se za vazduhoplovstvo.
Dragović je sa suprugom i detetom živeo na opštini Palilula, a samo par sati pre nego što će krenuti na put video ga je bivši kolega njegovog oca, koji je želeo da ostane anoniman.
- Hodao je užurbano kao i inače. Šetao sam se sa ženom i pozdravio ga sa "Gde ste, Vuče?", na šta mi je on rekao "Evo, idem na odmor" - rekao je njegov prijatelj i dalje u šoku.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.