MODERNA DOBILA 400 MILIONA DOLARA DEPOZIT ZA VAKCINU: Nekoliko država u igri za otkup cele serije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 14:22

MODERNA DOBILA 400 MILIONA DOLARA DEPOZIT ZA VAKCINU: Nekoliko država u igri za otkup cele serije

Serum protiv korone je u završnoj fazi ispitivanja

Farmaceutska kompanija Moderna Inc saopštila je da je počela razgovore sa nekoliko zemalja o sporazumima o nabavci njene eksperimentalne vakcine protiv korona virusa i da je za potencijalnu nabavku već primila 400 miliona dolara depozita.

Prošle nedelje Moderna je najavila početak poslednje faze ispitivanja u kojoj učestvuje 30.000 ljudi, kako bi se utvrdilo da li je njena vakcina sigurna i efikasna, što je poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << test za odobrenje vakcine.

Kompanija je saopštila i da bi vakcina mogla da bude spremna za širu upotrebu do kraja godine. Iako je, kako dodaje, reč o komercijalnoj kompaniji, ona uvažava potrebu da vakcina ima razumnu cenu s obzirom na pandemiju korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.