MMF nije neprijatelj, pomaže da Srbija bude zdrava država

Izvor: Press, 22.Okt.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF nije neprijatelj, pomaže da Srbija bude "zdrava" država

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da MMF nije neprijatelj Srbije već da nam oni pomažu da država bude zdrava.
"Nisu oni naši neprijatelji. Oni su prijatelji i pomažu nam da država bude zdrava. Naravno, oni su uvek mnogo oprezniji. Oni pronađu druga pravila, iako kažu: rezultat nam je mnogo bolji. Oni traže da povećanja primanja budu mnogo manja", rekeo je on u Novom Sadu.
Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njegovim rečima ove godine je predviđeno, u dogovoru sa MMF, da deficit Srbije bude milijardu i 10 miliona evra.
"Sa 105 miliona evra za plaćanje dugova Petrohemije, sa svim tim, u šta nas je neko ranije uveo. S tim što ćemo penzionere, možda, da obradujemo povećanjem, i sa jednokratnim davanjem...Oni posebno vode računa o policiji i vojsci, a ja mislim da u ovakvim uslovima u kojima rade, pripadnici policije i vojske zaslužuju povećanje zarada i to ne u malom procentu. I sa svim tim nećemo imati deficit oko 200 miliona, a predviđena je milijarda deficita", rekao je Vučić.
Govoreći o petrophemijskom kompleksu, on je najavio da će Vlada Srbije platiti oko 105 miliona evra za petrophemijski kompleks "da bi neko bio zainteresovan da preuzme Petrohemiju".
"Danas nam ide odlično. Spremamo se buduća vremena i zato smo doneli odluku da to regulišemo. Pokrajinska Vlada se bavi razvojnim projektima, nema obavezu da isplaćuje plate i penzije. Nema striktne opbaveze kao republička Vlada i mi hoćemo da pomognemo Vladi Vojvodine u toj razvojnoj politici", rekao je Vučić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.