MLADI U SRBIJI OBOLEVAJU KAO OD ŠALE: Epidemijska situacija TEŠKA, evo šta bi moglo da nas SPASI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 07:39

MLADI U SRBIJI OBOLEVAJU KAO OD ŠALE: Epidemijska situacija TEŠKA, evo šta bi moglo da nas SPASI

Na respiratorima se trenutno nalazi 212 osoba

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 5.663 hospitalizovanih pacijenata. Na respiratorima se nalazi 212 osoba.

Ono što zabrinjava je da su ispred kovid ambulante sve veće gužve, a većina obolelih pacijenata ovoga puta su mladi ljudi, prenosi RTS. 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Njujorku da je još uvek "na stolu" tema o uvođenju kovid propusnica u Srbiji i navela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je u Srbiji nešto više od 53 odsto populacije vakcinisano.

Epidemiolog Predrag Kon poručio je svim građanima da zaborave zablude i da se vakcinacijom zaštite od pandemije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je u četvrtom talasu među obolelima više od 60 odsto mladih, ispod 35 godina, da treba da shvate da je korona smrtonosna i da od njih zavisi koliko ćemo brzo doći do pobede nad ovom bolešću.

U Novom Pazaru, Užicu i Ivanjici đaci će nastavu naredne nedelje pratiti od kuće. Kombinovani model po kome se jedan dan uči u školi, a drugi od kuće važiće u 18 opština. Isto važi i za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola u Ivanjici, Lajkovcu, Valjevu i Kragujevcu.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je za RTS da obrazovni sistem nije i neće biti mesto transmisije, kao i da virus dolazi spolja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.