MIŠUSTIN OBJAVIO SJAJNE VESTI: Potvrđena bezbednost četiri ruske vakcine

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 12:22

MIŠUSTIN OBJAVIO SJAJNE VESTI: Potvrđena bezbednost četiri ruske vakcine

On je dodao da je potrebno još jednom proveriti bezbednost vakcine i osigurati proizvodne platforme.

Premijer Rusije Mihail Mišustin rekao je u obraćanju poslanicima Dume da je potvrđena bezbednost četiri ruske vakcine. Nada se da će Rusija na jesen dobiti svoju, pouzdanu vakcinu.

Mišustin podnosi izveštaj o radu vlade pred Dumom, prvi put otkako je u januaru postao premijer, a u obraćanju je naveo da se trenutno po pitanju vakcina u svim ruskim naučno-istraživačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centrima odvija ozbiljan rad.

- U ovom trenutku 17 naučnih organizacija se time bavi i postoji 26 vakcina, to je ono što znamo. Prema informacijama Ruske agencije za fito-sanitarni nadzor dokazana je bezbednost četiri vakcine a klinička ispitivanja dve od te četiri su u završnoj fazi - rekao je premijer.

- Nadam se da ćemo na jesen dobiti svoju, rusku, pouzdanu vakcinu protiv virusa korona - rekao je on i dodao da je zdravstveni sistem spreman za drugi talas virusa.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.