MISTERIOZNI VOJNI ČAMAC PRIMEĆEN NA OBALI REKE: Kamera snimila ratno plovilo STELT tehnologije! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 19:01

MISTERIOZNI VOJNI ČAMAC PRIMEĆEN NA OBALI REKE: Kamera snimila ratno plovilo STELT tehnologije! (FOTO)

Pojavilo se nekoliko verzija o nameni ovog ratnog broda

Na društvenim mrežama pojavila se slika misterioznog nevidljivog čamca. Katamaran je primećen u brodogradilištu u Gulfportu na reci Misisipi, poznatom po visokotehnološkoj proizvodnji plovila za američke specijalne snage.

Vojni analitičar USNI News, H. I. Saton, je locirao tajni čamac, za koji se čini da se gradi u US Marine Inc (USMI) na reci u Bernard Bajou. Rekao je da USMI ima dugu istoriju "izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << specijalnih rečnih i priobalnih brodova specijalnih snaga".

- Jedan od njihovih glavnih kupaca bio je USSOCOM, uključujući Naval Special Warfare (NSW) koji snabdeva prvenstveno američke mornaričke Foke. USMI je ranije snabdevao Foke brodovima velikih brzina (HSB) i više poznatim brodom za specijalne operacije Mk.V  - rekao je Saton.

Mysterious Stealth Boat In Mississippi Boatyard Linked To Special Forces Program https://t.co/77mmptfBA5

— zerohedge (@zerohedge) September 25, 2021

USMI je nedavno dobio ugovor u iznosu od 108.000.000 američkih dolara za izgradnju brodova USSOCOM Combatant Craft Assault (CCA).

- Novi katamaran deli neke važne karakteristike sa CCA-om - dodao je Saton.

On je rekao da ne postoje podaci o kupcu misterioznog stelt plovila, dodajući: "Možda je to špekulativna gradnja ili za izvoz ili da ispunjava osetljiv zahtev američkoj mornarici."

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.