MISTERIJA LIKVIDACIJE NIŠLIJE U EKVADORU: Spasića su izrešetali u kafiću, krenula čistka svedoka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020, 21:56

MISTERIJA LIKVIDACIJE NIŠLIJE U EKVADORU: Spasića su izrešetali u kafiću, krenula čistka svedoka (VIDEO)

Ništa novo za klanove, nastavlja se niz ubistava u po bela dana pred porodicama

Pre nešto više od tri nedelju u Ekvadoru likvidiran je Nišlija Saša Spasić (56), a onda 8. avgusta i Izraelac u ekvadorskom zatvoru koji je trebalo da raskrinka vezu ubijenog Srbina sa organizovanim kriminalom na čijem čelu je sin bivšeg predsednika Ekvadora.

Likvidiranog Nišliju Sašu Spasića (56), povezuju sa orgnizovanim kriminalom i trgovinom droge, a ubijen je u primorsom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ekvadora, u tržnom centru "Plaza Navona". Spasić je usmrćen u popodnevnim satima sa tri hica iz pištolja, dok je bio sa svojom suprugom i maloletnom ćerkom. Četiri meseca pre nego što je ubijen boravio je u Ekvadoru.

Prva slika ubistva gotovo da nije ništa drugačija od onih prethodnih gde su se pripadnici škaljarskih i kavačkih klanova ubijali na ulicama u po bela dana i to naočigled porodice. Odmah nakon njegovog ubistva, ekvadorski policijski komandant, najavio je da je ovaj slučaj povezan sa organizovanim kriminalom, ilegalnom ekonomijom i trgovinom droge, i da na to ukazuju svi "elemenati koji su pronađeni u preliminarnoj istrazi".

🚨 Avances en la búsqueda de responsables y posibles motivaciones del crimen de esta noche en #Samborondón

📍Dinero en efectivo encontrado en la casa de la víctima, investigamos conexiones.

📍Victimario identificado. @PoliciaEcuador intensifica su búsqueda. #CeroImpunidad https://t.co/dNd0FmTu3k pic.twitter.com/gGvUGnVYPq

— María Paula Romo (@mariapaularomo) July 21, 2020

Fotografija ubice Spasića, za kojim se i dalje traga, odmah po ubistvu objavljena u medijima. Mladić tamne puti, sa crnom maskom na licu prišao je lokalu i preko ograde i nekoliko šokiranih gostiju zapucao u Spasića. Nišlija je izrešetan pao na zemlju i podlegao povredama na licu mesta.

Na jednom od objavljenih snimaka vidi se i Spasićeva supruga koja je u trenutku napada bila sa ćerkom kod kase kako bi platila račun. Zločinac je, potom, seo na motor, koji ga je sa saučesnikom čekao u blizini i pobegao. Nakon pretresa Spasićevog njegovog stana, policija je pronašla 250.000 dolara u kešu, a takođe saopšteno je još da je ubijen u narko-obračunu.

Sumnja se da je on organizovao transport velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu.Takođe pored ovoga postoje i navodi da je kao plašt za trgovinu drogom zapravo bilo malverzacija s medicinskom opremom za Kovid bolnice teške više miliona dolara u koje je umešan i sin bivšeg predsednika Abdale Bukarama. Pored novca, kod njega u stanu pronađeni su brojni dokumenti o iznajmljivanju brodskih kontejnera, u kojima su verovatno prevozili drogu i lekove.

Ekvadorska policija još ispituje povezanost ove brutalne likvidacije Spasića, sa hapšenjem Australijanca i Izraelca Saja Dahana (43), početkom juna, koji su se predstavljali kao agenti američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA). Tu se istraga vodi sa američkom agencijom kako bi se utvrdila njihova stvarna uloga i razlog boravka na tlu Ekvadora, kao i veza sa Spasićem. Australijanac i Izraelac su kod sebe imali lažna diplomatska dokumenta, a Izraelac je bio povezivan sa sinom bivšeg predsednika Ekvadora, Abdala Bukarana.

Međutim, istraga je u neku ruku stopirana, jer je upravo Izraelac Šaj Dahan, 8. avgusta ubijen u ekvadorskom zatvoru i to tupim predmetom u glavu dok je spavao.

- Na društvenim mrežama objavljen je audio-snimak telefonskog razgovora Bukarama i Dahana, koji je već bio uhapšen. Predsednikov sin mu obećava jakog advokata koji će ga izvući na slobodu samo pod uslovom da ne propeva o poslovima farmakomafije. Objavljivanje snimka uznemirilo je Bukarama, pa se sumnja da je on naredio likvidaciju Izraelca - ispričao je za lokalne medije izvor iz istrage.

Ispitivanja idu i u tom smeru zbog čega je Spasić toliko često putovao letovima ka Srbiji, Bugarskoj i Španiji. Odlazio je i u Peru.

Na njegovom "Linkedin" profilu, nalazi se nekoliko evidencija o zaposlenju, a piše i da je od 2011. godine zaposlen kao direktor kompanije "Quatalia Science" koja spada u farmaceutsku industriju, tačnije firma se bavi uvozom lekova i medicinske opreme. Takođe, odgovoran je za tri italijanske farmaceutske kompanije koje posluju u Srbiji, koordinira planiranje svih stvari za budžet i marketing. Takođe u ovoj firmi još ima zaduženja sa finansijama i distribucijom.

Ekvadorska policija utvrdila je da nije postojala nijedna poternica sa Spasićem. Takođe, ni u Nišu gde je imao poslednje prebivališta, policija nije imala nikakva saznanja o njemu. Takođe, Spasić je posedovao i ekvadorsku ličnu kartu stranog državljanina, koja je važila 18 meseci i on je imao status privremenog boravka u toj državi. On nije bio registrovan da je plaćao pored na dohodak, niti u registru pojedinačnih obveznika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.