MISTERIJA CRNOG KOFERA: Svi gledaju u Šojgua, a svet drhti od torbe koju nosi njegov specijalac! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIJA CRNOG KOFERA: Svi gledaju u Šojgua, a svet drhti od torbe koju nosi njegov specijalac! (FOTO)

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu došao je u zvaničnu posetu Srbiji na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Ni ova poseta nije prošla bez čuvenog kofera, koji je nosio ruski specijalac.

U pitanju je "atomski koferčić" u kome se nalazi uređaj veze pomoću kojeg ruski ministar odbrane može da lansira rakete sa atomskim bojevim glavama.

Naziv ovog kofera je Čeget i deo je automatskog sistema za komandu i kontrolu ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strateške nuklearne snage nazvane Kazbek. Ime je dobio po planinskom masivu Kavkaz, koјi se nalazi na granici između Evrope i Aziјe.

Isti kofer poseduju i predsednik Rusije Vladimir Putin i načelnik Generalštaba.

Od kofera se ruski lideri ne odvajaju, uvek je u njihovoj blizini kako bi mogli munjevito da reaguju u slučaju eventualnog nuklearnog napada.

Ruski vojni avion Il-96-400 ušao je u vazdušni prostor Srbije oko 11 časova. Nakon toga, ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu sleteo je na Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca MiG 29 RViPVO Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja.

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zove se Čeget, a Putin i Šojgu ga svuda nose: Ovo je kofer od kog DRHTI ceo svet

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2020, 13:15

Ni poseta ruskog ministra odbrane Srbiji nije prošla bez čuvenog kofera, koji je nosio ruski specijalac Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu boravio je u Srbiji na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina, a sa sobom je nosio i jedan vrlo važan kofer..Naime,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.