MIROVIĆU DRUGI MANDAT ZAREDOM: Nova pokrajinska vlada poznata u četvrtak

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 22:08

MIROVIĆU DRUGI MANDAT ZAREDOM: Nova pokrajinska vlada poznata u četvrtak

Najverovatnije će u naredna dva dana bude odlučeno da li će socijalisti da zadrže mesto sekretara za privredu i turizam

Predsedništvo Srpske napredne stranke predložilo je Igora Mirovića za mandatara nove pokrajinske vlade, čiji će konačan sastav biti poznat na sednici Pokrajinske skupštine koja je zakazana za 29. oktobar.

Mirović, kome je ovo drugi uzastopni mandat na čelu pokrajinske vlade, u ponedeljak je vodio razgovore o novom sastavu svog kabineta sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Socijaldemokratske partije Srbije i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. U konsultacijama su učestvovali i predstavnici SNS - Damir Zobenica, Zoran Gojković i Dmitar Stanišić.

Po završetku ovih razgovora, Mirović je predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru pisano potvrdio da je saglasan da ponovo bude mandatar nove pokrajinske vlade.

U saopštenju koje je Mirovićev kabinet objavio po okončanju razgovora ne navodi se da li će socijalisti zadržati u novom sazivu pokrajinske vlade mesto sekretara za privredu i turizam koje je dosad prema opštim ocenama veoma uspešno vodio Ivan Đoković, koji je ujedno bio i potpredsednik Pokrajinske vlade. Prema nezvaničnim saznanjima, u naredna dva dana naprednjaci će na tu temu razgovarati sa socijalistima.

Kako se uveliko spekuliše, drugi mandat u Mirovićevoj vladi zadržaće dosadašnji sekretari: Dragana Milošević (kultura, informisanje i verske zajednice), Zoran Gojković (zdravstvo), Zoran Milošević (obrazovanje), Smiljka Jovanović (finansije) i Vladimir Galić (zaštita životne sredine i urbanizam).

Prethodni saziv Pokrajinske vlade činila su tri potpredsednika i 12 sekretara.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.