MILOVA POLICIJA PONOVO UDARILA: Sveštenik Mirčeta Šljivančanin zadržan u pritvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 10:50

MILOVA POLICIJA PONOVO UDARILA: Sveštenik Mirčeta Šljivančanin zadržan u pritvoru

Sveštenik Mirčeta Šljivančanin zadržan je u policiji, saznaje se nezvanično. Danas u podne bi trebalo da ga sasluša tužilac.

I Mitropolija crnogorsko-primorska je potvrdila u današnjem saopštenju da su slobode lišeni sveštenici Mirčeta Šljivančanin iz Podgorice i Željko Ćalić iz Danilovgrada.

Sveštenik Šljivančanin je sinoć posle litije u društvu advokata otišao u Centar bezbednosti u Podgorici.

Više sveštenika Srpske pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crkve u Crnoj Gori pozvani su na razgovor u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa merama donetim zbog pandemije korona virusa, rečeno je ranije nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.

- Sveštenici su pozvani da daju izjave povodom okolnosti javnih okupljanja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti - naveli su iz Uprave policije.

U nedelju su u više gradova održane litije u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.