MILO KONAČNO PRIHVATIO ODLUKU SKUPŠTINE: Potpisao sve izglasane zakone

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 17:13

MILO KONAČNO PRIHVATIO ODLUKU SKUPŠTINE: Potpisao sve izglasane zakone

Skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti

Predsednik Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština ponovo usvojila na sednici 20. januara.

- Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti - naveo je Đukanović na Tviteru.

Rekao je kako veruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna ustanova, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti.

Ponovo su usvojene i izmene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.