MILO IGRA PRLJAVU IGRU! Oglasio se Mandić: Podržaćemo PROTESTE, neću biti u novoj vladi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 14:23

MILO IGRA PRLJAVU IGRU! Oglasio se Mandić: Podržaćemo PROTESTE, neću biti u novoj vladi

Mandić je rekao da je Vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje.

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je da on lično neće biti deo nove vlade, ali da bi DF trebalo da bude u njoj.

Mandić je sinoć najavio da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine i dodao da očekuje da to urade i drugi, prenose podgoričke Vijesti.

Mandić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje, a najavio je i da će se DF solidarisati sa protestima Demokratske Crne Gore.

Osim zahteva NSD koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić je rekao da se Politički savet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Ocenio je da predsednik Crne Gore Milo Ðukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i poručio da mu DF neće biti partner u tome.

- Demokratska Crna Gora je zakazala protest za danas. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji - rekao je Mandić.

On smatra da protesti treba da budu narodni.

- Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima - rekao je Mandić.

Kazao je i da mu je žao što DF nije imao priliku da bude deo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, videli kakva bi to bila razlika.

Mandić je naglasio da će mu biti žao ako u novoj vladi ne dobiju tu priliku.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za danas protestno okupljanje u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje građana i očekuje prisustvo velikog broja građana.

Martinović je kazao da građani osećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog izdaje koja je pečatirana smenom Alekse Bečića.

Funcioneri Demokrata, najavio je, okupiće se danas u 18 sati kod Hrama Hristovog vaskrsenja, gde će, kako je rekao, mirno i dostojanstveno izraziti demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izraze nezadovoljstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.