MILIJARDER PRONAĐEN MRTAV: Otišao u šetnju i više se nije vratio, OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIJARDER PRONAĐEN MRTAV: Otišao u šetnju i više se nije vratio, OSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO! (FOTO)

Misteriozni nestanak V.G. Sidarte, osnivača najvećeg indijskog lanca ''Kafe Kofi Dej'', uznemirio je javnost u zemlji, a jutros je biznismen pronađen mrtav na obali reke Netravati u Karnataki, 36 sati nakon što je nestao u ponedeljak.

Dva dana pre nestanka Sidarta (60) je ostavio poruku svojim radnicima u kojoj je otkrio da je u velikim dugovima.

Indijski kralj kafe nestao je u ponedeljak uveče na putu do obalskog grada Mangalura. Sidarta je kobnog dana popodne napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bengaluru da bi se odvezao u Saklešpur, u oblasti Hasan, ali je tokom puta rekao svom vozaču da skrene ka Mangaluruu.

Kad su došli do mosta blizu Ulale Sidarta je izašao iz auta, rekao vozaču da će prošetati i zamolio gad a sačeka. Potom je otišao kao mostu i nikada se nije vratio.

Karnataka: VG Siddhartha, son-in-law of former CM SM Krishna and the founder-owner of Cafe Coffee Day, has gone missing near Netravati River in Mangaluru; Search operation underway. pic.twitter.com/qQf1H3xzAV

— ANI (@ANI) July 30, 2019

- Kako nije mogao da pronađe Sidartu, vozač se uznemirio i zvao ga više puta na mobilni telefon koji je bio isključen – rekli su neimenovani članovi Sidartine porodice.

Vozač je potom pozvao Sidartinog sina Amartju, koji mu je rekao da ne paniči i da sačeka malo. Međutim, kako i dalje nije bilo odgovora, konačno je pozvao policiju. Jedan ribar je juče prijavio da je video čoveka kako skače u reku Netravati sa istog mosta na kom je bio Sidarta, skoro 24 sata nakon što je njegov vozač uzbunio nadležne organe zbog njegovog nestanka.

Timovi za nacionalne katastrofe, obalska straža, vatrogasci, policajci i dobrovoljci pretraživali su nabujalu reku Netravati u blizini mosta, gde je tajkun poslednji put viđen, a priključili su im se i lokalni ribari sa svojim čamcima. Masovna potraga je obustavljena tokom noći, sa samo jednim čamcem ostavljenim da dežura. Operacija je nastavljena jutros, kad je nakon 36 sati potrage pronađeno Sidartino telo, oko 500 metara dalje od mosta sa kojeg je navodno skočio.

Telo je isplivalo blizu Ulala a izvadili su ga lokalni ribari. Porodica i prijatelji su potvrdili da je u pitanju Sidarta. Identifikovan je po zlatnom prstenu na desnoj ruci, digitalnom satu na levoj i cipelama koje je nosio nakon tog dana.

Sidartino telo je pronađeno polunago, bez košulje, ali sa pantalonama, a policija treba da istraži da li je skinuo svoju odeću pre nego što je skočio, jer ona tokom potrage nije pronađena ni na mostu niti u blizini.

Telo je prevezeno u bolnicu Venlok radi autopsije, nakon čega će biti predato porodici radi vršenja posmrtnih obreda.

Sidartino telo je pronađeno polunago, bez košulje, ali sa pantalonama, a policija treba da istraži da li je skinuo svoju odeću pre nego što je skočio, jer ona tokom potrage nije pronađena ni na mostu niti u blizini.

Telo je prevezeno u bolnicu Venlok radi autopsije, nakon čega će biti predato porodici radi vršenja posmrtnih obreda.

Kako piše ''Volstrit žurnal'' akcije ''indijskog Starbaksa'' su pale za 20 odsto nakon njegovog nestanka. Sidarta je bio predsednik i generalni direktor kompanije sa preko 1.700 lokala. Radi poređenja, “Starbaks” ima 150 lokala u Indiji.

Sidarta, koji je posedovao više od 30 odsto kompanije, je 2018. vredeo oko 600 miliona dolara, prema proceni Liste bogatih Barkliz Hurun Indija, gde se našao na 231. mestu najbogatijih Indijaca.

''Kafe Kofi Dej'' postao je jedan od najpoznatijih indijskih lokalnih brendova zahvaljujući brzom otvaranju lokala širom zemlje. Lanac je bio usmeren na srednju klasu pa se kapućino, na primer, prodavao za 1,50 dolara umesto za tri, kolika je cena u ''Starbaksu''.

POSLEDNJA PORUKA

Sidartino poslednje pismo, datirano 27 jula, pronađeno je u utorak. U njemu se otkriva da je indijski tajkun bio u dugovima do guše, zbog čega je prodao svoj udeo u IT firmi “Majndtri”, što mu je dalo malo prostora da manevriše.

- Nisam uspeo da stvorim ispravan profitabilni poslovni model uprkos mojim najboljim naporima. Želim da kažem da sam dao sve od sebe. Veoma mi je žao što moram da izneverim sve ljude koji su verovali u mene. Borio sam se dugo vremena, ali danas sam odustao jer više ne mogu da podnesem pritisak - naveo je Sidarta u poruci.

Nasuprot navodima Poreske službe, uprava lanca ''Kafe Kofi Dej'' potvrdio je autentičnost Sidartinog pisma, upućenog odboru direktora. Poreska služba je postupala prema zakonu u svojoj istrazi protiv Sidarte nakon što su poreske vlasti u pismu optužene za pritisak, navodi ''Indija tudej''. Oni tvrde da se Sidartin potpis na pismu, koje uvelike cirkuliše na društvenim medijima, ne podudara sa podacima dostupnim njihovoj službi.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.