MILANOVIĆ UVREDIO POMPEA: Dolazi u Dubrovnik da nam uvali F-16

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 15:52

MILANOVIĆ UVREDIO POMPEA: Dolazi u Dubrovnik da nam "uvali" F-16

Komentarišući Pompeov dolazak Milanović je rekao da je do te posete trebalo da dođe ranije.

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da američki državni sekretar Majk Pompeo stiže sutra u Dubrovnik da bi, kako se izrazio, Hrvatskoj pokušao da "uvali" bombardere F-16.

Milanović je ponovio da bi američka ponuda u drugim okolnostima bila prioritet, ali će u ovom slučaju odluka o nabavci borbenih aviona, kaže, biti politička.

- Dolazi da proba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uvali američke avione. To kažem ja koji sam rekao da bi američka roba trebalo da bude prioritet. Sad dolazi u vreme kad su već praktično otvorene ponude. Po meni s njima niko o tome ne bi smeo da razgovara, jer je to vrsta pritiska - rekao Milanović.

- Sad kad su ponude otvorene, evo ti njih dve sedmice pre američkih izbora - rekao je Milanović, preneli su zagrebački mediji.

Hrvatska kupuje 12 borbenih aviona, a dobila je četiri ponude. SAD nudi novi F-16 blok 70, Švedska je Hrvatskoj ponudila novi avion Gripen C/D model, Francuska nudi polovni model aviona Rafal, a Izrael polovni model F-16, blok 30.

Švedska i Izrael nisu u NATO-u, a Milanović je rekao da se protivi tome da se razmatraju ponude zemalja koje nisu članice NATO-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.