MILAČIĆ NIKAD GROMKIJI: Uzalud ste nas odavde rasterali, našim dušama ne možete zabraniti Кosovo

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 19:26

MILAČIĆ NIKAD GROMKIJI: "Uzalud ste nas odavde rasterali, našim dušama ne možete zabraniti Кosovo"

Suze naših više nisu suze, suze naših naš su zavet, naša su najveća vera

Predsedništvo Prave Crne Gore na čelu sa liderom Marko Milačićem posetilo je manastir Gračanicu i na dan Velikih zimskih zadušnica poručili "da su nas uzalud odavde rasterivali, i da našim dušama ne mogu zabraniti naše Кosovo".

Milačić je rekao da su došli na Кosmet na dan Velikih zimskih zadušnica, kada Hristos obasjava duše preminulih, "upaljenom svećom i molitvom za mir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duša koje su propatile sve kosovske rane, a onda postale jedna velika duša Кosova".

On je istakao "da suze naših više nisu suze, suze naših naš su zavet, naša su najveća vera".

- Da ćemo se vraćati Gračanici, Кosovu i Metohiji kao onome što je neodvojivo naše: po istoriji i veri, i koliko god da su palili, ništa naše nisu zapalili, koliko god da su ubijali ništa naše nisu ubili. Mi se oblačimo u njihove živote, živote onih koji su najsvirepije skončali od krvavih ruku kakvih je bilo stotinama godina za nama, od kojih su ginuli srpski, naši, a koje su najdostojanstvenije pobeđivali, jer niko nije sa dostojanstvom napuštao ovaj svet kao što je odlazio narod na Кosovu, u tišini koju belosvetska politika i javnost nije videla, u tišini rađali su svoju besmrtnost - istakao je on.

Milačić je rekao da je smrt pobeda nad zlom, za život koji će teći do večnosti, u kom nema ubijanih i nema mučenih, ima samo duša koje su odlazile samo da bi se opet rađale na metar od Hrista.

- Gde ćemo dolaziti da budemo bliže Bogu, jer sve ovde njegov je Кrst i znak, nije ovo otimanje Кosova prvo koje je trpela ova zemlja, nije jedino koje će ova zemlja istrpeti - rekao je između ostalog predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.