MI-35 HITNO SLETEO, NIJE SMEO DALJE: Ruski vojni helikopter za dlaku izbegao najgore

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 11:51

MI-35 HITNO SLETEO, NIJE SMEO DALJE: Ruski vojni helikopter za dlaku izbegao najgore

Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane

Rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je o hitnom sletanju vojnog helikoptera ruskog vazduhoplovstva u severozapadnoj Hasaki u Siriji.

Rusko Ministarstvo odbrane izdalo je zvanično saopštenje u kome se kaže da "na osnovu izveštaja posade helikoptera, ruski vojni helikopter Mi-35 nije napadnut niti je pucano na njega".

U saopštenju se dodaje da je "došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do tehničke neispravnosti koja je zahtevala povratak helikoptera na pistu nakon otkazivanja vojne misije koja mu je dodeljena u sirijskoj provinciji Hasaka".

#عاجل ||#مراسل_سانا :أنباء عن سقوط طائرة مروحية روسية بين قريتي #الريحانية و #القاسمية الواقعتين غرب ناحية #تل_تمر بريف #الحسكة الشمالي الغربي وأنباء عن استشهاد الطيار وإصابة آخرين من طاقم الطائرة.

— سانا عاجل (@SanaAjel) February 28, 2021

U saopštenju se zaključuje da "posada nije bila izložena nikakvoj opasnosti i da je spustila letelicu normalno u skladu sa sigurnosnim i vazdušnim postupcima i pravilima, nakon čega su tehnički timovi preuzeli zadatke otkrivanja kvara koji se dogodio".

U istom kontekstu, ruska odbrana demantovala je vest koju je prenela sirijska novinska agencija SANA u vezi sa padom ruskog helikoptera u severozapadnom delu Hasake i o navodnoj smrti pilota.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski vojni helikopter prinudno sleteo u Siriji, nejasna sudbina posade

Izvor: N1 televizija, 28.Feb.2021

Ruski vojni helikopter je prinudno sleteo u Siriji "iz tehničkih razloga", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.